Grafikák

április 04. 12:00 - 18:00

Grafikák

 

Grafikák 

Árva Gabriella
festőművész
és
Czine Attila
grafikusművész
kiállítása


Helyszín:
Szentmihályi Kulturális Központ
1165 Budapest, János u. 141-153.


Megtekinthető:
2024. április 4. és május 26. között.

A kiállítás az alábbi időpontokban látogatható:

hétfő 16:00-20:00

kedd 16:00-20:00

szerda ZÁRVA

csütörtök 16:00-20:00

péntek 15:00-19:00

 

******************************************

 

Kiállításunk koncepciója a grafika. E kiállítás anyaga tartalmazza a hagyományos kézi rajzot, és a tradicionális sokszorosító képgrafikát, litográfiát , rézkarcot, linómetszetet, hidegtűt.

Leginkább a fekete-fehér a vonal és a grafikai eszközök által létrehozott struktúrák ötvöződnek, dominálnak képeinken.

A kiállítás megvalósítása és ötlete már rég megfogant bennünk, mivel egy horizont alá szerettük volna hozni a kevésbé látványos, színek nélküli alkotásokat. Bár a kiállítás felsorakoztat néhány színes nyomatot, a fő hangsúly mégis a fekete-fehér alkotásokon alapul.

Különböző témák jelennek meg, melynek közös nevezője a figuralitás. Figurális ábrázolások, hol elvontabb, hol konkretizálva tárjuk fel az adott alkotásokon keresztül a hétköznapi életjeleneteket, életképeket, embereket és szimbólumokat.

A meghittséggel a hétköznapi életben és az elgondolkodtató szimbólumokkal legtöbbször csak futólag találkozunk. Kiállításunk célja legyen annak a miértje a grafika címszó alatt, hogy mindig van idő lecsendesedni, elmélyülni, hogy megtaláljuk egy egyszerű jelenetnek, szimbólumnak az üzenetét, meglelve a békét önmagunkban.

 

Kategória

Kiállítás